Banner-Logo

Η Χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Η Χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Οδηγός για Αρχάριους για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Καθώς τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εξελίσσονται ραγδαία, είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς από που να ξεκινήσει. Τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο, νέα δεδομένα μπορεί να παρουσιαστούν. Παρόλα αυτά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασκούν τεράστια επιρροή στις μέρες μας, αν αναλογιστεί κανείς ότι, για παράδειγμα, 400 εκατομμύρια tweets αποστέλλονται κάθε μέρα. Οι συμβουλές αυτές θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε σε αυτό το γιγαντιαίο παγκόσμιο δίκτυο.

Αυτός ο Οδηγός για Αρχάριους για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχει γραφτεί για επιχειρήσεις και παρέχει μια χρήσιμη επισκόπηση για το συγκεκριμένο θέμα.

TΥπάρχουν πολλές ιστοσελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε, καθώς και νέες, υπό κατασκευή, όλη την ώρα. Ωστόσο, αυτός ο οδηγός επικεντρώνεται σε έξι μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα Blogs, το Twitter, το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Snapchat.

Δημοφιλή Κανάλια Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Blog Το blog είναι ένα προσωπικό διαδικτυακό περιοδικό ή εφημερίδα.
Δημιουργήστε το δικό σας blog σε χώρους όπως το Tumblr ή το Wordpress.
Το blog σας επιτρέπει να συζητάτε σε βάθος τα θέματα που σας απασχολούν. Μπορείτε να καταχωρείτε φωτογραφίες και να βάζετε συνδέσμους για βίντεο (videos) και ηχητικά αρχεία (sound files).
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ Οδηγός για Αρχάριους για το Blogging.
Twitter Το Twitter είναι ένα ηλεκτρονικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ένας χώρος σύντομου μπλόγκινγκ (micro-blogging site). Οι χρήστες καταχωρούν σύντομα μηνύματα ή tweets, έκτασης 140 χαρακτήρων.
Οι χρήστες συνδέονται «ακολουθώντας» άλλους χρήστες, ή μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο, να τους «ακολουθούν» οι άλλοι.
Κάνοντας Tweeting @, ο χρήστης αποστέλλει ένα tweet σε κάποιο λογαριασμό. Η χρήση του # επιτρέπει σε μη συνδεδεμένους χρήστες να δουν tweets που σχετίζονται με το θέμα.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ Οδηγός για Αρχάριους για τη Χρήση του Twitter.
Facebook Το Facebook είναι ένα διαδικτυακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Οι χρήστες είναι άτομα, οργανισμοί και επιχειρήσεις. Το προφίλ σας μπορεί να είναι είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό, επομένως ελέγξετε τις ρυθμίσεις σας!
Οι χρήστες προσθέτουν ‘friends’ (φίλους) and κάνουν ‘like’ (μου αρέσει) στις καταχωρήσεις άλλων χρηστών. Οι χρήστες καταχωρούν «αυτό που σκέφτονται» (‘what’s on your mind’). Οι καταχωρήσεις διαφέρουν σε έκταση και περιλαμβάνουν συνδέσεις, φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά αρχεία.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ Οδηγός για Αρχάριους για τη Χρήση του Facebook.
Instagram Το Instagram είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο και κοινωνικής δικτύωσης. Τα φίλτρα (filters) και οι λειτουργίες επεξεργασίας (editing features) στο Instagram επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν εντυπωσιακό οπτικό περιεχόμενο.
Οι χρήστες βγάζουν φωτογραφίες ή οπτικογραφούν στιγμιότυπα και τα μοιράζονται, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, στην εφαρμογή, καθώς και μέσω άλλων πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter, το Tumblr και το Flickr. Το Instagram επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται μια ισχυρή οπτική ταυτότητα για την καμπάνια τους.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ Οδηγός για τη Χρήση του Instagram.
WhatsApp Το WhatsApp είναι μια υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων για smartphones.
Χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να στείλει μηνύματα, έγγραφα, εικόνες, βίντεο, την τοποθεσία του χρήστη και ηχητικά μηνύματα στο δίκτυο του χρήστη. Λόγω της χρήσης του Διαδικτύου δεν υπάρχουν χρεώσεις για τους χρήστες WhatsApp.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον Οδηγό Χρήσης του WhatsApp.
Snapchat Το Snapchat είναι μια υπηρεσία μηνυμάτων πολυμέσων.
Οι χρήστες δημιουργούν snaps, που μπορεί να αποτελούνται από φωτογραφίες, βίντεο μικρής διάρκειας, λεζάντες, σχέδια και εφέ. Τα snaps μπορούν να αποσταλούν σε ιδιώτες για επιλεγμένες επαφές ή να προστεθούν σε μια ημι-δημόσια «ιστορία».
Ένα βασικό χαρακτηριστικό του Snapchat είναι ότι τα snaps και οι ιστορίες διαγράφονται αυτόματα λίγο μετά την προβολή. Υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα αποθήκευσης ή αρχειοθέτησης των screenshots των snaps.
Το 2016 το Snapchat είχε 100 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά. Το πλεονέκτημα που παρέχει στους χρήστες είναι η δυνατότητα να επικοινωνούν γρήγορα με μεγάλο αριθμό χρηστών.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον Οδηγό Χρήσης του Snapchat.

Συμβουλές Επιτυχίας από Ειδικό για τις Ψηφιακές Καμπάνιες της Oxfam

Πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν τώρα ειδικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναλάβουν την επικοινωνία τους με υποστηρικτές και πελάτες τους. Ένας ειδικός για τις καμπάνιες της Oxfam μοιράζεται συμβουλές επιτυχίας.

1 Σκεφτείτε προσεκτικά για το ποιοι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι καλύτεροι για αυτό που κάνετε. Για παράδειγμα, το tweeting συμβαίνει ζωντανά, σε γρήγορους ρυθμούς και αυθόρμητα, αλλά δεν μπορεί να χωρέσει κείμενο έκτασης μεγαλύτερης από 140 χαρακτήρες.
2 Οποιοδήποτε ιστότοπο και να χρησιμοποιείτε, προσπαθήστε να δημοσιεύετε πάντα μια φωτογραφία. Οι άνθρωποι έχουν απώλειες προσοχής και μια φωτογραφία κρατάει την προσοχή τους.
3 Να θυμάστε πάντα ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι «κοινωνικά». Δεν είναι μόνο για να πείτε αυτό που εσείς σκέφτεστε στους άλλους. Είναι μια συνομιλία. Έτσι, ανταποκριθείτε στα σχόλια των ανθρώπων, κάντε retweet και καταχωρήσεις στις ιστοσελίδες των άλλων. Φροντίστε έτσι ώστε η συνομιλία για έχει συνέχεια.
4 Προσπαθήστε να δημοσιεύετε κάτι κάθε μέρα. Μια σελίδα που δεν ενημερώνεται τακτικά και δεν διατηρείται ζωντανή μοιάζει σύντομα πολύ κουρασμένη.
5 Φροντίστε έτσι ώστε οι καταχωρήσεις σας να είναι σύντομες.
  • Στα Blogs: Στοχεύσετε στις 500 περίπου λέξεις.
  • Στο Facebook οι μεγάλες καταχωρήσεις κρύβονται, επομένως φροντίστε να μην υπερβαίνετε τις 2-3 προτάσεις.
  • Στο Twitter επιτρέπονται μόνο 140 χαρακτήρες, παρότι μπορείτε να μικρύνετε τους συνδέσμους με https://bitly.com/.
6 Κάντε ‘follow’ (ακολουθήστε) και ‘like’ (μου αρέσει) σε χρήστες και οργανισμούς οι οποίοι έχουν κοινούς στόχους και αξίες με εσάς. Θα σας ακολουθήσουν και αυτοί, θα κάνουν retweet (προωθήσουν) τις καταχωρήσεις σας και θα συμμετέχουν στη συνομιλία σας.
7 Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει χρόνο για να ελέγξετε τις απαντήσεις και τα σχόλια, και ανταποκριθείτε σε αυτά.
8 Χρησιμοποιήστε τα δωρεάν εργαλεία εμπλοκής, που ονομάζονται «ιδέες» (insights) στο Facebook, για να μάθετε πότε οι υποστηρικτές σας είναι πιο συχνά στο διαδίκτυο και να προγραμματίσετε να κοινοποιήσετε εκείνη τη στιγμή το περιεχόμενο.
9 Το Hootsuite είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που προγραμματίζει tweets και απαντήσεις σε υποστηρικτές, και σας επιτρέπει να δείτε τι συζητούν άλλοι χρήστες.
10 Το Bit.ly (δείτε το σημείο 5) δημιουργεί προσαρμοσμένους συνδέσμους και σας βοηθά να παρακολουθείτε πόσοι άνθρωποι κάνουν κλικ στους συνδέσμους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να προσδιορίσετε ποια από τις καταχωρήσεις σας έχει πάρει τα περισσότερα κλικ.
11 Χρησιμοποιήστε #hashtags, όπως ονόματα χωρών, στο Twitter για να προσελκύσετε περισσότερο το ενδιαφέρον για τα tweets σας.
12 Να είστε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις.
Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης γίνονται μόδα πολύ γρήγορα και με τον ίδιο ρυθμό τίθενται εκτός μόδας. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι λένε ότι το Twitter τείνει να τεθεί εκτός μόδας και να αντικατασταθεί από το Reddit. Παραμείνετε ενημερωμένοι και επισκεφθείτε νέες ιστοσελίδες.

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Υπάρχουν κίνδυνοι αν δεν ακολουθούμε κάποιους βασικούς κανόνες για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που έχει δεχτεί εκφοβισμό ή του οποίου ο υπολογιστής είχε ιό.

Εδώ παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε ασφάλεια στο Διαδίκτυο:

  • Ρύθμιση νέων ανώνυμων λογαριασμών για την καμπάνια σας. Φροντίστε η προσωπική σας ταυτότητα και η ταυτότητα της καμπάνιας να είναι ξεχωριστές.
  • Μήπως οι πληροφορίες που κοινοποιείτε στο διαδίκτυο επιτρέπουν σε έναν ξένο να εντοπίσει πού είστε; Ένας ξένος δεν πρέπει ποτέ να είναι σε θέση να βρει από τις κοινοποιήσεις σας πού είστε, πώς μοιάζετε και πού ζείτε ή σε ποιο σχολείο φοιτάτε.
  • Μην μοιράζεστε ποτέ τα στοιχεία επικοινωνίας σας με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε και δεν εμπιστεύεστε.
  • Μην ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους που δεν εμπιστεύεστε. Αγνοήστε τα ηλεκτρονικά μηνύματα spam (spam e-mail) και τα pop-up μηνύματα.
  • Ελέγξτε και εφαρμόστε τις τελευταίες ρυθμίσεις απορρήτου στις ιστοσελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε. Αυτά αλλάζουν συχνά.

Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο:

Δραστηριότητα – Ποια Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Γιατί;

Κοιτάξτε τα ακόλουθα σενάρια.

Αποφασίστε ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης νομίζετε ότι είναι τα καλύτερα για χρήση σε κάθε σενάριο και συνταιριάξετε τα καλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα σενάρια. Επιλέξετε ένα μέσο για κάθε σενάριο, παρότι στην πραγματική σας ζωή είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιούσατε περισσότερα από ένα μέσα.

Αιτιολογήστε τις επιλογές σας.

Blogging Twitter WhatsApp
Facebook Instagram Snapchat
Σενάριο Ποιο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης και Γιατί
Παρευρίσκεστε σε ένα γεγονός όπου διάφοροι ομιλητές κάνουν παρουσιάσεις.
Θέλετε να κρατήσετε τους υποστηρικτές σας ενήμερους σε σχέση με το συνέδριο, κοινοποιώντας τα πιο σημαντικά σχόλια των ομιλητών.
 
Η ομάδα σας είχε ένα πετυχημένο περίπτερο στην Έκθεση Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.
Θέλετε να μοιραστείτε φωτογραφίες από το γεγονός με την ομάδα σας και τους υποστηρικτές σας.
 
Έχετε διαβάσει ένα άρθρο στην εφημερίδα σχετικά με τους Στόχους για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Έχετε κάνει κάποια έρευνα και διαφωνείτε με τα όσα γράφονται στην εφημερίδα. Θέλετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας με τους υποστηρικτές σας.
 
Σχεδιάζετε μια δραστηριότητα και επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα όπου οι διοργανωτές να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μοιράζονται μηνύματα και έγγραφα.  
Σχεδιάζετε μια συναρπαστική δραστηριότητα και επιθυμείτε να κοινοποιήσετε τα νέα σας στο δίκτυο των νεαρών υποστηρικτών σας.  
Σχεδιάζετε μια καμπάνια και έχετε δημιουργήσει μια οπτική ταυτότητα με σκοπό να κάνετε το εμπορικό σήμα της καμπάνιας σας πιο αναγνωρίσιμο. Θέλετε τα μηνύματά σας να είναι δημιουργικά, να είναι εύκολο να τα αναγνωρίσει κανείς και να έχουν οπτική συνέπεια.  

Δεν υπάρχουν «σωστές» ή «λανθασμένες» απαντήσεις σε αυτή τη δραστηριότητα. Ωστόσο, αυτές οι επιλογές δείχνουν μια πιθανή απάντηση για κάθε σενάριο.

Πιθανές λύσεις