Banner-Logo

Συνεργασία

Τα άτομα από μόνα τους μπορούν να καταφέρουν πολλά. Mπορείτε, όμως, να καταφέρετε πολύ περισσότερα όταν συνεργάζεστε.

Δουλεύοντας ως Ομάδα

Είναι δυνατόν να κάνετε πολλά και σπουδαία πράγματα μόνοι σας και χρειάζεται προσπάθεια για να καταφέρει μια ομάδα ανθρώπων να δουλεύουν μαζί αποτελεσματικά. Οι άνθρωποι, όμως, που εργάζονται μαζί σε μια ομάδα σχεδόν πάντα επιτυγχάνουν περισσότερα από ό, τι οι άνθρωποι που εργάζονται μόνοι τους. Το να δουλεύει κανείς μαζί με άλλους, είναι επίσης πολύ πιο διασκεδαστικό!

Είναι δεξιότητα να μπορεί να δουλεύει κανείς ομαδικά!

Πιο κάτω παρατίθενται 5 συμβουλές για την καλή συνεργασία μιας ομάδας. Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα αυτά. Σκεφτείτε τι θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς.

1 Ξεκινήστε με κόσμο που είδη γνωρίζετε και που έχετε τις ίδιες ιδέες. Προσκαλέστε τους στην ομάδα και ζητήστε τους να καλέσουν κι άλλους γνωστούς τους.
2 Οργανώστε ένα γεγονός, όπως μια προβολή ταινίας ή μια έκθεση τέχνης. Χρησιμοποιήστε το γεγονός αυτό για να εμπλέξετε περισσότερα άτομα.
Ψάξτε για άλλα γεγονότα όπου θα μπορείτε να μιλήσετε ή να έχετε ένα χώρο για να προωθήσετε την ομάδα σας.
3 Κάντε κάτι δημιουργικό για την προώθηση της ομάδας σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φτιάξετε μερικά κέικ σε ένα γεγονός και να τα μοιράζετε στο περίπτερό σας το μεσημέρι.
4 Οργανώστε μια διασκεδαστική δραστηριότητα – όπως η εκτύπωση φανέλων ή η ζωγραφική σε πανό – για να εξάψετε τη φαντασία του κόσμου και να τους ενθαρρύνετε να εμπλακούν.
5 Σκεφτείτε ποιος λείπει από την ομάδα σας (για παράδειγμα, καλλιτεχνικοί τύποι, άτομα με ωραίες ιδέες, άτομα που τα καταφέρνουν με τους αριθμούς, κ.λπ.). Ζητήστε από συγκεκριμένα άτομα να εμπλακούν.

Ένα από τα δύσκολα πράγματα για τη σύσταση μιας ομάδας είναι η καλή συνεργασία των μελών της ομάδας, ειδικά αν δεν γνωρίζονται μεταξύ τους ή αν είναι ντροπαλά.

Δραστηριότητες για το ξεκίνημα

Πιο κάτω παρατίθενται μερικές δραστηριότητες για αρχή.

Δραστηριότητα
Χειραψία
Δημιουργήστε μια ταυτότητα της ομάδας, καθορίζοντας ένα ωραίο τρόπο για να χαιρετάτε ο ένας τον άλλο!
  • Ζητήστε από τους συμμετέχοντες να χωριστούν σε ζεύγη και να συμφωνήσουν ποια είναι τα στάδια μιας χειραψίας.
  • Στη συνέχεια χωρίστε τους σε νέα ζευγάρια. Κάθε πρόσωπο στο νέο ζευγάρι θα δείχνει στο σύντροφό του τα δύο βήματα που συμφώνησαν με το προηγούμενό του ζευγάρι και θα αποφασίζουν από κοινού πώς να τα συνδυάσουν όλα.
  • Έπειτα ζευγαρώνουν και πάλι, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, αλλά τώρα συνδυάζουν τα τέσσερα βήματα του καθενός, επομένως τώρα θα υπάρχουν οκτώ διαφορετικές χειραψίες.
Στη συνέχεια, ζητήστε από τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τις διάφορες χειραψίες. Τέλος, η ομάδα αποφασίζει ποια θα είναι η επίσημη χειραψία της ομάδας αυτής.
Καυτή Πατάτα: 15 λεπτά
Τυλίξτε ένα μικρό αντικείμενο με φύλλα χαρτιού που στο καθένα να είναι σημειωμένα διαφορετικά καθήκοντα (τα καθήκοντα θα μπορούσαν να είναι γραμμένα σε ξεχωριστά κομμάτια χαρτιού, μεταξύ των στρωμάτων). Οι συμμετέχοντες γυρνάνε το αντικείμενο γύρω-γύρω σε έναν κύκλο, καθώς παίζει μουσική. Μόλις σταματήσει η μουσική, αυτός που κρατάει το αντικείμενο θα πρέπει να επιτελέσει το καθήκον που είναι γραμμένο στο χαρτί.
Ιδέες για πιθανά καθήκοντα:
  • Να σειροθετήσετε τους ανθρώπους ανάλογα με το μέγεθος του παπουτσιού τους (δεν επιτρέπεται να τους μιλήσετε).
  • Να περπατήσετε γύρω από τον κύκλο και να αυτοσυστηθείτε σε όλους.
  • Να τραγουδήστε μαζί ένα τραγούδι της παιδικής σας ηλικίας.
  • Να σειροθετήσετε τον κόσμο ανάλογα με το χρόνο ταξιδιού τους από το σπίτι τους μέχρι εδώ (δεν επιτρέπεται να τους μιλήσετε).
Κοινωνικό συμβόλαιο: 10 λεπτά
Ζητήστε από τους συμμετέχοντες ιδέες σχετικά με το ποιοι κανόνες και συμπεριφορές απαιτούνται στο πλαίσιο της ομάδας για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική της λειτουργία, ειδικά κατά τις συνεδριάσεις της. Συμφωνήστε την κάθε ιδέα με τη σειρά και γράψτε κάτω τα συμφωνηθέντα σε ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού που θα γίνει το «κοινωνικό συμβόλαιο» της ομάδας. Βεβαιωθείτε ότι όλοι συμφωνούν με ό, τι λέγεται, και ζητήστε από όλους να υπογράψουν το τελικό κείμενο.
Εξασκήστε την πειθώ σας
Σχεδιάστε ή φανταστείτε ότι υπάρχει μια μεγάλη γραμμή στο πάτωμα που αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα απόψεων, από το «συμφωνώ απόλυτα» στο ένα άκρο, στο «διαφωνώ κάθετα» στο άλλο. Διαβάστε μερικές έτοιμες αμφιλεγόμενες δηλώσεις και ζητήστε από όλους τους συμμετέχοντες να σταθούν στο μέρος της γραμμής που αντιπροσωπεύει περισσότερο τη γνώμη τους. Καλέστε άτομα σε διαφορετικά σημεία της γραμμής να εξηγήσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια ζητήστε από τα άτομα να αλλάξουν θέσεις, εάν έχουν πειστεί να αλλάξουν τις απόψεις τους.
Μετακινήστε το σκάφος σας – Προσδοκίες
Είναι σημαντικό ο καθένας στην ομάδα να έχει επίγνωση των προσδοκιών των άλλων μελών σχετικά με τη συμμετοχή τους στην ομάδα.
Κολλήστε δύο μεγάλα χαρτόνια και ζωγραφίστε έναν ωκεανό και ένα νησί. Προετοιμάστε και δώστε στους συμμετέχοντες μικρές χάρτινες βάρκες και καρχαρίες. Ζητήστε τους να γράψουν τις προσδοκίες τους για την Ομάδα Νεαρών Πρεσβευτών στις βάρκες και τους φόβους τους στους καρχαρίες.
Τώρα αφήστε τους να τοποθετήσουν τη βάρκα τους στον ωκεανό. Όσο πιο κοντά βάλουν τις βάρκες τους στο νησί, τόσο πιο σίγουροι είναι. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αποφασίσετε να επανεξετάσετε τα μεγάλα χαρτόνια, καλώντας τους συμμετέχοντες, εάν επιθυμούν, να κινήσουν τις βάρκες τους προς το νησί, εάν οι προσδοκίες τους έχουν εκπληρωθεί.
Συζητήστε γιατί αλλάζουν οι συμπεριφορές των ανθρώπων.
Θέστε μαζί προτεραιότητες στα ζητήματά σας
Γράψτε κάτω τα θέματα που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους. Μετά χωριστείτε σε μικρότερες ομάδες για να διερευνήσετε τα δύο ή τρία πιο σημαντικά. Πάρτε κάποιο χρόνο για να ερευνήσετε το υπόβαθρο του κάθε ζητήματος, πώς αυτά επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων, πώς η ομάδα σας μπορεί να βοηθήσει, και άλλα άτομα που μπορούν να εμπλακούν. Σημειώστε όλα τα ευρήματά σας και ζητήστε από τα μέλη της ομάδας να συμφωνήσουν για το ποιο θεωρούν το σημαντικότερο θέμα.
Διενεργήστε κάποιες συνεντεύξεις
Στα πρώτα στάδια, είναι σημαντικό να πάρετε κάποια ανατροφοδότηση από τους άλλους. Γιατί να μην διενεργήσετε συνεντεύξεις με κάποιους, όπως, για παράδειγμα, από ένα άτομο που εργάζεται με νέους, το διευθυντή σας, ή ένα άτομο κύρους από την κοινότητα; Ρωτήστε τους για τις σκέψεις τους σχετικά με τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και συζητήστε για το πώς θα μπορούσαν να σας υποστηρίξουν.